Jednostavno, a lepo uređenje Vašeg životnog prostora

Da li Vas je nekada mučila teskoba u Vašem stanu? Da li ste se nekada osećali kako u vlastitom stanu nema mesta za Vas. Ako je odgovor na pomenuta pitanja potvrdan, verovatno Vam je potrebno renoviranje stana. Renoviranje je širok pojam, koji može podrazumevati sitnija, ali i krupnija, tj. kompletna renoviranja doma. Pre započinjanja samog renoviranja neophodna je vrhunska organizacija, kao i originalne i zanimljive ideje. Kod renoviranja manjih i većih domova, ne zaboravite da iskoristite svaki centimetar, kako bi čitav prostor bio u potpunosti iskorišćen.

Kad krećete sa renoviranjem stana vodite računa o kućnom redu

Koliko puta Vam je beskrajno komšijsko bušenje, rušenje i lupanje išlo na živce. Nikome ne možete zabraniti renoviranje stana, pa tako ni komšije ne mogu zabraniti ni Vama. Većina zgrada poštuje kućni red od 22h do 6h, i od 13 ili 14h do 17h. Ukoliko planirate neku kompleksniju radnju, poput zamene kupatilskih pločica ili ugradnje radijatora, obavestite na vreme ostale stanare kada ste planirali radove. Takođe, raspitajte se na kućnom savetu da li je tada potrebno da imate potpise većine stanara. Nakon razgovora sa predsednikom kućnog saveta i ostalim komšijama ostaje Vam samo da krenete sa dugo čekanim renoviranjem Vašeg doma.
PVC stolarija je zlata vredna

Ugradnja PVC stolarije smatra se najekonomičnijim i najinteresantnijim rešenjima ukoliko tek krećete sa renoviranjem stana. Već prilikom njenog postavnjanja primetićete veliku razliku u estetici. To je važan detalj koji će svima prvo “zapasti” u oko. Postoje i drugi trikovi koji Vam mogu pomoći ukoliko želite da efikasnije renovirate Vaš stan. Tako, možete da skinete stare pločice i da ih jednostavno zamenite novim. Možete čak i da ih zadržite, a stare pločice da osvežite tako što ćete ih prefarbati u boju koja nije toliko uobičajena u Vašoj kući ili stanu. Time ćete uneti svežinu u Vaš dom, ali i ostaviti jači utisak Vašeg novog-starog doma.

Šta Vam još može pomoći prilikom renoviranja Vašeg doma?

Ukoliko posedujete više vremena i novca, možete ih pametno utrošiti tako što ćete okrečiti stan, staviti tapete, ili, pak, promeniti stari parket. Ovi radovi iziskuju više novca, ali mudrim ulaganjem sigurno će Vam se dopasti, ali i isplatiti ulaganje u Vaš “novi” dom. Problem kod parketa jeste njegovo podizanje zbog vlage ili starosti. Zbog toga je preporuka da ga posle određenog vremana promenite, ili stavite neki drugi materijal. No, ukoliko imate i najmanju sumnju da li se treba odlučiti na takav korak, odgovor je, kratko i jasno, ne. Promenom parketa doprinećete mnogo u renoviranju Vašeg doma, koji će samim tim imati i višu cenu.
Kako biste dobili dodatno na svežini, nemojte da zaboravite da Vaš dom okrečite. Preporuka je da se ono radi na svakih 5-10 godina.
Ukoliko se, pak, odlučite na delimično renoviranje stana, pored menjanja parketa i krečenja stana odlična ideja je i stavljanje tapeta. Opet, i prilikom menjanja tapatea preporuka su tapeti koji “iskaču” iz šablona. Interesantni šareni tapeti uneće dodatnu živost i doprineti na lepoti. Njihova prednost je što se lako postavljaju. Lepljenje možete izvesti sami tako da Vam za njihovo postavljanje neće biti potreban dodatan izdatak kako biste angažovali majstora.