Jednodelni kupaći kostimi – ko je za?

Ukoliko ste uzbuđene zbog leta, verujemo da dobar deo tog uzbuđenja sigurno pripada letovanju tj. odlasku na more. Prvo pitanje koje se postavlja nakon izbora letovališta, svakako je izbor kupaćih kostima. 

Verovatno se već pitate kakvi će kupaći kostimi biti u trendu ove godine, jer nas svake godine iznenađuju novi, drugačiji modeli. Međutim u poslednje četiri godine sve više vraćaju se poboljšani i donekle modernizovani retro modeli koji su se nosili devedesetih, pa čak i šezdesetih godina. Tako da uvek će biti ponešto za svakoga u to nema sumnje, ali pravo pitanje je kako odabrati pravi model?

Izbor odgovarajućeg modela kupađeg kostima

Pravi model treba birati, pre svega, prema građi svoga tela. Zato hajdemo da porazgovaramo o poznatim figurama ženskog tela. Sve figure ženskog tela podeljene su u nekoliko glavnih vrsta: pešćani sat, figura kruške, jabuke, atletska građa i ravna građa.

Figura peščani sat

Figuru peščani sat odlikuje proporcionalna srazmera grudi i kukova. Ovakav tip ženske figure je najpoželjniji i proglašen idealnim. Ukoliko nemate ovakvu figuru i plašite se da će se neke nepravilnosti vašeg tela primećivati možete da odahnete, jer za svaki problem postoji rešenje, pa i ovde. Postoji par trikova koje ćemo vam pokazati u nastavku teksta, zato budite strpljive i obratite pažnju.

Figura kruška

Figuru kruška karakterišu širi kukovi u odnosu na grudi, dok je struk tanji. To su žene relativno malih grudi, a širokih kukova. Zajedno sa figurom peščani sat, bivaju najpoželjnije. Neke žene pokušaju da prikriju široke kukove, a da nekako svoj dekolte učine bujnijim, i za ovakve neodomice imamo rešenja.

Figura jabuka

Figura jabuka ili drugačije poznata kao ovalna figura odlikuje se velikim grudima, a uskim bokovima, dok je struk širi i od grudi i od bokova. Kod ovakve figure potrebno je vizuelno smanjiti dekolte, još važnije treba vizuelno smanjiti struk, odnosno napraviti ravnotežu između grudi, struka i bokova.

Ravna građa

Ravnu građu odlikuju manje grudi, uglavnom proporcionalne sa bokovima, struk je takođe proporcionalan sa bokovima. Kod ove figure problem je kako napraviti iluziju oblina.

Atletska građa

Atletsku građu odlikuju relativno male grudi, dugačak torzo, bokovi su proporcionalni sa strukom, a često i sa ramenima koja su nešto šira. Kao i kod ravne građe problem je kako načiniti obline tamo gde ih nema.

Naveli smo da je figura peščani sat idealna, ali to nimalo ne znači da ostale figure nisu dobre, odnosno da vaša nije dovoljno dobra da biste je pokazivali u omiljenom bikiniju na bazenu ili plaži. Naprotiv, sve žene su lepe i treba da budu zadovoljne sobom, da budu dobrog raspoloženja i uvek pune samouzdanja. Ono o čemu ćemo mi govoriti jeste kako prikriti određene nedostatke.

Šta u stvari povezuje sve ove figure?

Ove figure povezuje jednodelni kupaći.

Jednodelni kupaći kostimi

Pitate se zbog čega, kada pored jednodelnih modela postoje i dvodelni kupaći kostimi… Jednodelni kupaći kostimi povezuju sve ove figure, zato što ovakav model kupaćeg kostima dobro stoji svim ženama ma kakve građe one bile.

Ne treba ništa preterano govoriti o figuri peščani sat i jednodelnom kupaćem kostimu, jer on ovoj figuri samo još više izražava lepe obline. Ne može se pogrešiti ni sa bojom, ni sa dezenom.

Takođe kada je u pitanju figura kruška, ovakav model odlično odgovara. Naročito kada su tamnije boje u pitanju, pa stvaraju iluziju tanjih butina. Međutim, ukoliko želite da vaše grudi deluju veće, onda birajte push-up modele i one koji imaju korpice i prostor za stavljanje onoliko jastučića koliko želite. Ukoliko pak želite da vaše noge izgledaju duže, kao što smo naveli birajte tamne boje, dobro bi bilo da nisu preterano ukrašeni nekim dezenima, međutim kada su vertikalne pruge u pitanju, ovo pravilo ne važi, jer su vertikalne pruge definitivno must-have kada želite da „produžite“ noge. Ukoliko želite da skratite torzo birajte neke upečatljive boje, drečave boje, jednodelne kupaće kostime koji izazivaju svojim dezenima, ali ukolko želite da produžite torzo birajte nežnije, pastelnije boje, modele mirnijih dezena.

Postoje nedoumice i kako povećati/smanjiti zadnjicu uz pomoć odgovarajućeg bikinija. I tu u pomoć uskaču jednodelni kupaći kostimi, s tim što one žene koje žele da smanje zadnjicu moraju pokazivati više kože, tj. da biraju one modele koji su više i dublje sečeni, a kada žele da učine svoju zadnjicu većom treba manje pokazivati kožu, dakle regularni modeli, koji su manje sečeni. Boje kupaćeg kostima i ovde pomažu, za veću zadnjicu birajte nežnije boje, a za manju zadnjicu birajte tamnije boje.

Kada je u pitanju ovalna figura potrebno je skrenuti pažnju sa struka, to se postiže jednodelnim kupaćim kostimima bez proreza. Najbolje bi bilo da su u pitanju obični jednobojni jednodelni kupaći kostimi. Bez ikakvih dezena, a tamnijih boja, jer treba sakriti struk koji nije najbolje definisan i na taj način napraviti ravnotežu. Tamna boja bikinija takođe čine da grudi deluje malo manje, što i nije tako loše jer se na taj način dobija prava ravnoteža između velikih grudi i uskih bokova. Možete birate i one modele koji imaju kao ukrase nabore i karnere, jer će tako skrenati pažnju sa struka.

Za ravnu građu, jednodelni modeli su takođe rešenje. I to push-up modeli sa ravnim sečenjem, a nabori i karneri i ovde mogu biti od pomoći, kao i svetlije nijanse. Nešto slično je i sa atletskom građom, ali verovatnije je da jednodelni modeli nisu prvi izbor kada je u pitanju atletska građa, međutim mogu imati dobrog efekta, treba birati push-up modele sa prorezima naročito na struku, jarke boje, kao i različite ukrase u vidu karnera, nabora, cvetova.

Trendi kupaći za 2019. godinu

Jednodelni kupaći kostimi su u trendu već nekoliko godina unazad. Nije drugačije ni ove godine, potvrdili su nam u prodavnici Casa dell intimo,  s tim što nam je nova godina donela nove dezene i ukrase. Must-have su obični jednobojni jednodelni kupaći kostimi bakarnih boja, koje sada dominiraju. Ali, veoma popularni modeli su i oni crne, crvene, bele i žute boje. Ovakav kupaći kostim više podseća na bodi ili majicu. Ove godine naročito je u trendu snake dezen, ali i drugi životinjski dezeni (leopard, tigar, zebra). Zatim, ukrasi kao što su: biseri, pertle, cikcak trake, rajsferšlusi, pojasevi, kopče, kaiši… Od ove godine veoma su popularni jednodelni kupaći kostimi dugih rukava. Popularni su i modeli sa prorezima u predelu stomaku, struka, leđa. Naročito su zanimljivi modeli sa unakrsnim trakama na leđima, kao i jednodelni modeli sa lepim prorezima između grudi i stomaka pa deluje kao da je kupaći kostim iz dva dela. Sigurni smo da ćete sve ove modele gledati na plažama i bazenima ovog leta.