Hijaluron – savršen prirodan način da uklonite nedostatke i ulepšate izgled

Ženama su danas dostupni brojni načini da se ulepšavaju. Nekada su tretmani bili stvar luksuza, ali danas je to dostupno gotovo svima.

Naravno, tu ne mislimo na estetsku hirurgiju, koja stvarno može biti preskupa za pojedine operacije. Ipak, savremeno doba nosi i neke negativne strane kada je u pitanju ulepšavanje – pojedini tretmani postanu toliko popularni da ih možete obaviti na brojnim mestima gde je stručnost onih koji rade pod velikim znakom pitanja. Takođe, neke intervencije postanu trend, pa svi žele da ih probaju, a često dođe do toga da se dobija izgled koji je uniformisan – kada sve te devojke ili žene liče jedna na drugu. Ipak, to nas ne treba obeshrabriti da brinemo o svom izgledu. U svemu valja naći meru, pa tako i u ulepšavanju.

Svaka žena u nekom trenutku poželi senzualnija i veća usta

Dobro, ne baš svaka, ima i onih kojima je priroda bila blagonaklona pa imaju prirodno bujne usne. S druge strane, sa starenjem i nekada pune i savršene usne gube svoju punoću i tonus. Tako da je, ako želimo lepa i senzualna usta potrebno da u jednom trenutku preduzmemo nešto da ih takvim održavamo. S druge strane, ima i onih žena sa stvarno tankim usnama, kojima veoma znači da ih uvećaju (najpre zbog samopouzdanja). Zbog kog god razloga da se radi neko estetsko uvećavanje usana, treba biti vrlo obazriv – kontraefekat se vrlo često lako dobije.

Najbolje je uraditi povećanje usana hijaluronom

Silikon kao materijal koji se koristi u estetskoj hirurgiji u jednom trenutku je bio pravi hit, ali se onda sve češće počelo dešavati da se u uvećavanju usana i grudi uglavnom pretera. Takođe, to što je veštački materijal dovelo ga je do crne liste. Isto tako, u vrlo retkim slučajevima su usne ispunjene silikonom izgledale prirodno. Povećavanje usana hijaluronom zato je danas odnelo prednost. Prvo, hijaluron je prirodan sastojak koji naša koža sadrži. On je zaslužan za svež izgled kože, odnosno za njenu elastičnost. U jednom trenutku, koža prestaje da ga proizvodi pa joj je potrebno  da ga dobija drugim putem da bi se održala mladolikost. Kao prirodan sastojak, ipak usne mogu izgledati neprirodno kada se sa njim pretera, odnosno kada se previše ubrizga. S druge strane, pozitivna stvar jeste to što on nije trajan kao silikon, već se nakon nekog vremena razgrađuje i nestaje. 

Hijaluronski fileri za usne i za bore na licu

Pored uvećanja usana hijaluronom, hijaluronski fileri se koriste i za sve delove lica u uklanjanju bora. I tu je hijaluron u prednosti u odnosu na botoks – nema kontraefekta (kao što je kod botoksa ukočenost i neprirodan izgled određenog dela lica). Najbolji učinak imaju kada su bore blage, i kada se tretman hijaluronskim filerima ponavlja nakon određenog vremena. Oni su danas dostupni čak i u zubarskim ordinacijama – kada odete po blistav i zdrav osmeh, možete dobiti uz to i lice bez bora. Svima se dopada ubijanje dve muve jednim udarcem, pa se zato dame  često odluče da, kada srede zube, upotpune izgled svojih usana makar najmanjom dozom hijalurona, da se usne makar definišu, odnosno dobiju onu lepu liniju.