All on 4 – najbolje rešenje za stanja potpune bezubosti

Implantologija donosi brojna protetička rešenja za različita stanja krezubosti, ali i situacija kada u jednoj ili obe vilice postoji potpun gubitak zuba. Tada je All on 4 tehnika najbolji izbor i jednostavniji put ka postavljanju svih zuba u vilicu.

Procedura je idealna za sve situacije kod kojih postoje kompleksna stanja nedostatka svih zuba u vilici, a pojedinačno postavljanje implantata dolazi do ograničenja.

Danas svako može da vrati lepotu osmeha i sve zube u vilici, samo je potrebno odabrati odgovarajućeg stomatologa i potražiti najbolje rešenje.

Šta je to All on 4 tehnika?

Kao što samo ime kaže All on 4 je postupak kod kog se 12 članova zubnog niza drže sa samo 4 implanta koji su u ovom slučaju postavljeni pod uglom i tako nose čitavu veštačku konstrukciju zuba.

Za razliku od pojedinačnih zubnih implantata, ovom metodom se ne mora raditi augmentacija tj. nadoknada kostiju kada se desni povuku pa ne postoji mesta za ugradnju.

Kada se izvade svi zubi iz vilice ona ubrzano gubi svoju strukturu što znači da bi za svako mesto trebalo pre implantata uraditi ugradnju veštačke kosti. Ovom tehnikom se to izbegava ili se postupak značajno uprošćava jer se sa 4 šrafa drži ceo protetički niz.

Dva se stavljaju na mesto dvojki i ta dva su kraća šrafa, a na mesto četvorki ili petica se stavljaju pod uglom, duži su, ali neće oštetiti nerve ili sinuse pri postavljanju i držaće čitavu konstrukciju. U tome je velika prednost ove metode.

All on 4 – Beograd je jedino mesto gde možete izvesti postupak

Stomatološke ordinacije u našem glavnom gradu donose svetski popularne tehnike, a jedna je i ovaj vid ugradnje implantata.

Ako želite da postavite All on 4 Beograd je vaša odrednica jer je tehnika inovativna pa treba tražiti stomatološke ordinacije sa iskustvom i dobrim rezultatima. Postoji i slična opcija – sa 6 implantata pa je važno da stomatolog proceni mogućnosti i onda pristupi postavljanju.

Pojedine klinike rade ovu metodu preko 10 godina pa zbog All on 4 Beograd je poznat i na svetskoj dentalnoj mapi i mnogi dolaze upravo radi izvođenja ovog postupka jer pri tome plaćaju ga mnogo jeftinije nego što je to u inostranstvu.

Pacijenti imaju odlična iskustva

Konstantnim unapređenjem postupaka došlo se do optimalnoj broja 4 koji je neophodan da bi se čitava konstrukcija držala i opstala uprkos sili žvakanja

Ne javlja se bol, neugodnost niti osećaj da se jede veštačkim zubima, pacijenti su primetili i da se mnogo lakše navikavaju na ovakve protetičke dodatke nego na klasične proteze ili mostove.

I održavanje je jednostavnije, nema skidanja radi čišćenja, nema povremenih korekcija. Ceo rad postaje trajan deo vilice i kao takav zahteva samo povremene stomatološke kontrole i normalno održavanje kao što je to i sa prirodnim zubima.

Vratite funkciju svojoj vilici uz samo jednu proceduru. All on 4 je procedura koja se može izvesti čak i ako je puno vremena prošlo od vađenja zuba, čak i kada su se desni drastično povukle.

Ne pristajte na kompromise, odaberite trajnu zamenu koja će uvek izgledati savršeno. Pronađite stomatološku ordinaciju u Beogradu koja ima razvijenu primenu implantologije i zakažite pregled.