5 saveta za idealnu proslavu Nove godine u Beogradu

Da li ste odlučili gde ćete ove godine za “Novaka”?

Mislim da je ovo najpopularnije pitanje i naravno ništa manje poznat odgovor “ne znam”. Upravo za sve vas koji ne znate odgovor na ovo pitanje, pripremili smo 5 saveta za svaki muzički ukus i najrazličitije tipove provoda!

Klubovi – Prepustite se trenutku 

Kao najpopularnije mesto za sve vrste proslava jesu svakako ogromni klubovi u centru Beograda. Kao i svuda i u ovom domenu postoje organizatori koji se svakodnevno trude da se njihovi gosti iznova i iznova osećaju kao kod svoje kuće, a naročito za proslavu Nove godine

Godinama su se u Beogradu ustalili klubovi koji za svoje goste organizuju različite tipove proslave, kao i one najveće, za Novu godinu. Ukoliko je jedno od vaših omiljenih mesta za izlaske klub Komitet Nova godina će vam dodatno popraviti utisak o ovom mestu, s obzirom da je vrhunski provod zagarantovan, pa samim time, svaki novi gost postaje stalni gost. Upravo Komitet i drugi lokali koji se nalaze u Beton hali jesu sigurno pravi izbor za ljubitelje pop i folk muzike, nastupa različitih bendova i estradnih umetnika. 

Kafane – Tradicija koja se neguje

Za ljubitelje narodne muzike, kariranih stolnjaka i domaćeg pića, donosimo lepu vest. Kao što možete da pretpostavite, upravo je centar ovih dešavanja jedna od najpoznatijih kaldrma u Beogradu, Skadarlija

Stara vekovima, uništavana i renovirana. Prepuna istorije. Ulica koja je poznata po mnogobrojnim legendama srpske kulture poput pisaca i slikara kojima je upravo Skadarlija bila glavni izvor inspiracije, ali i glavno mesto za svakodnevno druženje i uživanje. 

Odiše tradicionalnim duhom, zavodi muzikom tamburaša, ali i dočekuje svoje goste sa preukusnom nacionalnom hranom i još atraktivnijom ljubaznošću. Kao jedne od najposećenijih kafana važe Tri šešira i Dva jelena, koju je čak i legendarni Toma Zdravković znao “povremeno” da obiđe. 

Splavovi – Noćni život bez granica

Kao glavni centar dešavanja jesu upravo splavovi na reci Savi, odnosno na samom Ušću u Dunav. S druge strane pretežno namenjeni ljubiteljima tehno i druge strane muzike, kao i onima koji žele da uživaju u prelepom pogledu na Kalemegdan i Pobednika. Žurke traju do ranih jutarnjih časova, uz opuštenu ali u momentima “ludu” atmosferu. 

Svakako je samo Ušće mesto koje treba obići i zbog svog šetališta koje se pruža sve do Zemuna, gde se takođe nalaze brojni splavovi, na kojima možete uživati i proslaviti Novu godinu sa svojim bližnjima uz laganiju akustičnu muziku.

Splavovi koji trenutno povlače za sobom najveću masu ljudi jesu Kartel, Sindikat, Leto, Lasta i do nedavno Freestayler. Svi su poređani jedan pored drugog sa obe strane reke, prave sjajnu atmosferu za ljude na šetalištu pružajući zagarantovan provod.

Restorani – Izaberite vaš savršen ambijent 

Svakako drugačija varijanta od svega ostalog, ali u istom duhu. Restorani širom Beograda, pa čak i oni u najvećim hotelima poput Hiltona, Hajata, Jugoslavije i drugih, organizuju novogodišnje proslave. Hrana i piće, kao i bend ili poznati pevači i pevačice su neizostavni deo, jer su upravo oni zaduženi da do kasnih sati zabavljaju sve goste, kao i da im to veče učine savršenim.

Da li bili zaljubljenici u hranu, muziku, ambijent ili možda čak muzičara i bend koji nastupa, na vreme se pobrinite da izaberete restoran u kome ćete proslaviti svoju novogodišnju noć, jer većina njih već danas počinje da radi na tome kako da novogodišnje veče učini savršenim za svoje goste, i zato već odmah nakon Nove godine, počinju da planiraju  narednu. 

Doček na otvorenom – Snežna Nova godina

Ukoliko ste tip osobe koja jedva čeka zimu i sneg, svakako da ćete i najpoznatiju noć u godinu provesti napolju. Za vas Beograd svake godine priprema savršen doček ispred Skupštine, gde brojne domaći izvođači nastupaju samo za vas i zajedno sa vama odbrojavaju ulazak u Novu godinu. 

Doček se organizuje i ispred Beograda na vodi, gde velike zvezde i bendovi zabavljaju prisutne, tako da prema sopstvenom nahođenju možete odabrati svoj savršen doček Nove godine. Velika bina sa dekoracijama i spektakularni vatrometi, učiniće da nastupi domaćih zvezda izgledaju holivudski.

Nekoliko dodatnih preporuka pred sam doček

Rezervišite unapred: preporučljivo je da vašu kartu kupite na vreme, kao i da rezervišete željeno mesto na proslavi. Bio to separe u klubu ili na splavu ili čak stolica u restoranu, svakako odradite to što pre jer se mesta popunjavaju brže nego što možete da zamislite. 

Dolazak na vreme: svake godine na ulazima lokala se stvaraju velike gužve, stoga i nije retka pojava da gosti čekaju i po dva sata na ulazak. Dođite u naznačenom vremenu koje su orgnazatori predvedeli i uživajte čitavu noć.

Ograničite unos alkohola: izbegavajte prekomernu konzumaciju alkohola, kao i vožnje u alkoholisanom stanju. Ova noć je namenjana i zamišljena tako da svi mi sa svojim bližnjima proslavimo Novu godinu krenemo u nove pobede na najlepši mogući način!

Opasnost od buke: glasna muzika može uticati na oštećenje i gubitak sluha, stoga izbegavajte rezervacije do zvučnika i lokale sa lošom zvučnom izolacijom.Za još korisnih i zanimljivih tekstova pratite naš sajt!