3 razloga zbog kojih obožavamo da nosimo patike

Možda najveće iznenađenje koje nam je došlo sa revija čuvenih modnih kuća jeste to što su patike naprasno postale totalni hit i modni „must have“ za sve uzraste, za sve stilove i za oba pola. Pa ipak, nova modna pravila su najpre „pogodila“ žene koje su do sada patike nosile samo u posebnim, sportskim prilikama. Uostalom, već smo navikli da muškarci skoro i da ne izlaze iz patika! Ali, sada se stanje stvari menja i tako ženske patike postaju sastavni deo svake kombinacije i prilike, pa čak i one nešto svečanije. No, ovo i ne bi trebalo da nas čudi jer…

Patike su praktične

Da se razumemo, nema te žene koja ne voli da s vremena na vreme obuje visoke potpetice – ovaj model obuće neverovatno deluje na samopouzdanje! Međutim, isto tako ne postoji žena koja se dobro oseća nakon nekoliko sati nošenja visokih potpetica – nudobnost i bol se javljaju nakon svakog koraka. Ali, kada su u pitanju ženske converse patike, ova priča jednostavno ne važi. Ženske patike su napravljene tako da budu savršeno udobne i praktične, ali istovremeno i dovoljno atraktivne da samim tim postanu omiljeni modni dodatak svake žene i svake kombinacije.

Patike su moderne

Ovde je pravi trenutak da naglasimo i to da su ženske patike, samim tim što su osmišljene i dizajnirane na poseban način, jako moderne i zaista imaju tu mogućnost da podignu svaku kombinaciju na viši nivo. Ipak, ne samo da su ženske patike trendi izgleda, već su i same po sebi jako moderne – patike nikada nisu bile popularnije, a tome svedoče i sve one nedelje mode na čijim revijama su poznati dizajneri pokazali kako se patike mogu nositi u svim prilikama i stilovima.

Odgovaraju svim prilikama i stilovima

Dakle, dok su se patike nekad nosile pretežno uz trenerke, danas se nose uz sve. Ženske patike su zahvaljujući svom dizajnu odgovarajuće za nošenje uz haljine, suknja, košulje, odela… Zapravo, uz svaki odevni komad ženske garderobe. Ipak, ono što je zanimljivo jeste to da ženske patike ne moraju da budu jednostavne i klasične da bi ispratile sve navedene odevne kombinacije. Sve više žena je dovoljno smelo da čak i sportski model patika nosi u svim prilikama i kombinacijama, pa čak i u situacijama kada stilovi u potpunosti odudaraju. No, ove kombinacije ne moraju da izgledaju „neukusno“ – naprotiv! Modna smelost se uvek ceni tako da – samo napred!

I još o patikama…

Na kraju, naglasićemo da je jako važno da svoje patike uvek održavate čistim i urednim kako bi na pravi način ispratile svaku vašu kombinaciju. Vodite računa čak i o čistoći pertli jer one značajno mogu da pokvare utisak ako su prljave.  Ako želite da igrate na sigurno, birajte modele koje su klasičniji, svedenijih boja kako bi se na pravi način uklopile kako uz haljine, tako i uz odela. Ženske patike ne moraju da budu upadljivih boja i detalja, naprotiv. Sasvim jednostavne bele patike su visoko na lestvici omiljenih patika tako da se nemojte plašiti da će ovakav model biti previše običan. Uostalom – tako imate mnogo više prostora za igru i eksperimentisanje sa odećom!