O čemu voditi računa prilikom angažovanja benda za svadbe

„Muzika izražava ono što se ne može reći, a o čemu se ne može ćutati.“ , reči su čuvenog francuskog književnika Viktora Igoa. Skoro da nema čoveka koji ne voli muziku. Zato je tako važna i kada je reč o svadbenim veseljima. Dobra muzika doprinosi veseloj atmosferi i goste zadržava na podijumu, dok loša muzika može upropastiti čitavu svadbu. Zbog toga prilikom angažovanja benda za svadbe mladenci moraju biti izuzetno pažljivi i dobro razmisliti o sledećim stvarima.

Bend za svadbe birati na osnovu njihovog kvaliteta, a ne na osnovu povoljne cene

Pre nego što mladenci započnu potragu za odgovarajućim svadbenim bendom neka imaju na umu da svoju odluku ne donose samo na osnovu povoljne cene njihovog nastupa. Bez obzira na to kolikim budžetom mladenci raspolažu, važno je da pre svega biraju na osnovu kvaliteta i profesionalizma muzičara, a ne na osnovu cene nastupa. Trošenje novca na kvalitetnu muziku za svadbeno veselje vredi. Profesionalni, iskusni muzičari koji svoj posao obavljaju sa strašću učiniće da mladenci, kao i njihovi gosti svadbu pamte dugi niz godina.

proslava-vencanje

Baš kao i sa većinom stvari u životu, tako je i sa muzikom: dobijete ono što platite. Zato, kada birate bend za svadbu, pronađite onaj koji odgovara kako Vašem novčaniku, tako i muzičkom stilu.

Ukoliko pronađete bend koji Vam se dopada, ali je njihova cena nešto veća od Vaših mogućnosti, ne odustajte. Razgovarajte sa bendom, obrazložite im situaciju i možda dođete do zajedničkog rešenja koje će zadovoljiti obe strane.

Potragu za bendom za svadbu treba početi na vreme

Iskusni i talentovani muzičari obično su angažovani mesecima unapred. Zato potragu za bendom za svadbe treba početi odmah nakon što se utvrdi tačan datum događaja. Za početak preporuku za dobar bend za svadbe potražite među prijateljima i poznanicima. Bendove možete potražiti i na internetu, kao i iskustva ljudi koji su ih već unajmljivali. Ukoliko bend poseduje veb sajt, na njemu potražite video snimke njihovih nastupa kao i informacije o osnovnim uslovima angažovanja.

Kada pronađete odgovarjući bend za svadbe, postarajte se da se sa njima dogovorite oko svih detalja. Pitajte ih sve što Vas zanima pre nego sklopite konačni dogovor i potpišete ugovor. Isto tako, pažljivo saslušajte zahteve benda.

Repertoar treba birati po sopstvenom ukusu, ali i ukusu zvanica

Muzika koju birate induvudualno ili u paru u određenoj meri može da govori o Vašoj ličnosti. Dakle, ukoliko želite na sopstvenom veselju slušati muziku koja Vama prija, pronađite bend za svadbe koji takvu vrstu muzike zna da svira. Sa druge strane, nemojte preterivati sa sopstvenim zahtevima. Razmislite i o tome kako će se Vaš izbor muzike dopasti Vašim gostima. Naime, gosti su faktor koji značajno utiče na celokupnu svadbenu atmosferu. Ukoliko se na repertoaru ne nađu pesme koje se njima dopadaju, velika je verovatnoća da se iz udobnih stolica neće prebaciti na podijum kako bi đuskali ili da će veselje napustiti vrlo rano. Ukoliko ne želite da se to desi, neka se na repertoaru obavezno nađe određeni broj pesama poznatih kako starijim, tako i mlađim generacijama.