Kako se koriste ogrlice za bebe?

Uvek kada kupujete neke sitnice i koriste stvari za vaše bebe, treba uvek više puta da proverite o čemu se tu tačno radi i po kom principu sve deluje. Deca, a pogotovu mlađa deca su vrlo osetljiva i zato morate da budete veoma pažljivi. Uvek treba da razgovarate sa stručnim licem, odnosno doktorom i da ga u svakom trenutku pitate ono što vas zanima. Za početak bi bilo dobro da ne slušate šta vam govore oni koji nisu stručnjaci. Dakle, na prvom mestu uvažavati savete lekara, a za sve dodatno dobro razmisliti.

Danas govorimo o ogrilcama za bebe, koje su delotvorne i koje i lekari preporučuju. Ipak, iako su veoma dobre, trebalo bi da pitate vašeg lekara pre upotrebe, kako biste apsolutno bili sigurni. Kada sve utvrdite, onda treba da znate i kako se koriste ogrlice za bebe:

Ogrlica ide direktno na kožu

Da bi ogrlica za bebe delovala, potrebno je da bude na koži. To znači da ne možete da stavite ogrlicu za bebe preko nekog komada odeće, jer tako neće imati efekat. Ogrlica za bebe nije opasna i namenjena je upravo da joj pomogne. Uputstvo kaže da bi pozitivna svojstva ogrlice za bebe mogla da deluju, potrebno je da dodiruje kožu. Samo na taj način uspećete da pobedite sve one loše stvari sa kojima se susreće vaša beba u toku procesa odrastanja. Ako već imate strah od ogrlica za bebe, onda ne bi trebalo ni da ih kupujete. Ništa vam neće značiti ukoliko ogrlicu držite dalje od bebine kože.

Ogrlica se može nositi u toku celog dana

Ne postoji ograničenje u nošenju kad su ogrlice za bebe u pitanju. Možete ih staviti vašoj bebi u toku dana i ne morate da joj skidate do večeri. Ogrlica za bebe neće škoditi vašem detetu, iako je nosi na primer celi dan. Njeno dejstvo jedino može da prestane onda kada je vi ne održavate pravilno. Kada budete dobili ogrlicu, dobićete i uputstvo za upotrebu. Tamo će vam biti objašnjeno na koji način treba da se održava ogrlica i šta je to ključno što treba da znate. Što je bolje održavate, onda će ona imati mnogo bolji uticaj, odnosno pomoći će vašoj bebi da se izbori sa problemčićima. Da pogledate sve modele ovih ogrlica posetite ovaj link

Ogrlice se ne nose noću

Osnovno je pravilo da ogrlice za bebe ne bi trebalo da koristite u toku noći. To znači da ćete ih skinuti i u toku noći, ali i u toku dana kada niste pored svoje bebe. Jednostavno, to su neke osnovne mere predustrožnosti, ali ne nešto što je podrazumeva kao potencijalna opasnost. Ogrlice za bebe su prilično bezbedne i ne može se ništa loše dogoditi. Problem samo može da bude da ogrlica za bebe u toku noći zasmeta bebi, da je ona pomeri ili nešto drugo uradi sa njom. Važno je samo da vaše dete uvek bude pod nadzorom kada nosi ogrlice za bebe.

Ćilibarske ogrlice za bebe nisu za igru

Iako izgleda vrlo zanimljivo i primamljivo bebama pre svega, ogrlica za bebe nije za igru. Nije pravilno da date ogrlicu za bebe vašem detetu da se igra sa njom, da je stavlja u usta i korsti na slične načine. Ogrlica za bebe ima samo jednu namenu, a to je da pomogne vašem mališanu, kada se jave tegobe.