Kako pravilno urediti dnevnu sobu?

Da li je uređenje doma za vas zabava ili trošenje vremena?

Da li se tokom sređivanja dnevnog boravka uživate ili je sa mukom opremate?

Ako se pitate kako da opremite dnevni boravak i da ga po želji uredite, a uz to i da se lepo zabavite, mi smo vam pripremili nekoliko važnih saveta.

Takođe, ukoliko ste rešili da svoj stan preuredite, pogledajte kako to brzo i lako da učinite.

Uz dobar plan sve lakše ide!

Pre nego što zavrnete rukave i bacite se na posao, prvo istražite kako najbolke i najbrže preurediti dom. Tako ćete odmah znati šta želite, neće biti greški, a pritom ćete uštedeti i vreme i novac.

Stručnjaci su osmislili nekoliko osnovnih pravila za uređenje doma. Evo o kojima je reč.

Ideje nađite u časopisu, online magazinima i drugim specijalizovanim sajtovima!

Digitalno doba pruža nam brojne mogućnosti. Sada više ne morate da idete do kioska i da tražite najnoviji časopis za iređenje enterijera, dovoljno je samo da kliknete na sajt i da pronađete sve što vas interesuje.

Da napomenemo, uvek će bii nekih ideja koje u praksi neće biti izvodljive, ali tražite alternativu.

Naime, ako u ovom trenutku nemate novca za novi nameštaj, onda stari nameštaj odnesite u kvalitetan tepih servis na dubinsko pranje i vratite mu stari sjaj.

Sve što ste korisno videli pretvorite u skicu, a prostor tačno odredite kako biste mogli da uklopite u jednom delu ugaonu garnituru, u drugom fotelju, a pritom i da imate dovoljno mesta za kretanje.

Boja zidova je važna!

Koju boju odabrati za vaše zidove? Više volite svetlije ili tamnije nijanse boja u stanu?

Ako vam je stan manji, onda birajte svetlije boje. Imajte na umu da se u enterijer odlično uklapa neki kontrast boja, a ako ste nameštaj odneli u tepih servis, znajte da će nakon pranja biti bar za nijansu svetliji nego što je bio.

Ako ipak ne želite da rizikujete i da kombinujete različite boje, onda birajte provereno.

Kakav nameštaj izabrati za dnevnu sobu?

U svakom dnevnom boravku najviše mesta zauzima ugaona garnitura ili sofa i postavljena je tako da zauzima centralno mesto.

Da li je i kod vas to slučaj?

Ako pak malo želite da osvežite prostor promenite raspored nameštaja. Neka fotelja bude u drugom uglu, a ako kupujete neki novi nameštaj, izaberete adekvatne boje. Efekat koji želite da postignete isključivo zavisi od vaše zamisli.

Stil, detalji, sitnice…

Da li ste odneli u tepih servis na pranje staze i tepihe iz stana?

Da, da, dizajneri savetuju da se tepisi redovno održavaju, jer su izuzetni ukrasni elementi svakog doma, ali takođe napominju da se nameštaj pravilno rasporedi.

Možete kombinovati različite stilove nameštaja, a manje je važno da li je nameštaj od iste vrste drveta ili su materijali različiti. Odlično će se uklopiti u svaki enterijer, budite u to sigurni.

Dekorativni elementi će poseban komfor dati svakom domu. Slike, police sa knjigama, cveće samo su neke od sitnica koje će svaki dom ulepšati. Uživajte tokom uređenja doma, eksperimentišite, budite kreativn, kombinujte različite boje i i sigurni smo da nećete pogrešiti.