Izaberite pravu veličinu i oblik grudi

Nekada je povećanje grudi bila opsežna operacija koja je zahtevala nekoliko noći u bolnici i dug oporavak. Sada, pošto hirurške tehnike i procedure nastavljaju da se poboljšavaju, povećanje grudi postaje manje invazivna i brza procedura. Većina pacijenata možes e odlučiti i doći na operaciju povećanja grid ii dobiti efikasan rezultat u roku od jednog sata i vratiti se kući istog dana. Pacijenti mogu da izvrše povećanje grudi bez potrebe da provedu noć u bolničkom krevetu i umesto toga mogu da se oporave u udobnosti svog doma.

Kako se vrši povećanje grudi?

Operacija grudi je individualno dizajnirana, a upotrebljene tehnike mogu zavisiti od nekoliko faktora. Obično se vrši rezanjem na ili oko grudi. Kroz rezove, hirurg stvara „džepove“ u svakoj od dojki, a implantati sa fiziološkim rastvorom ili silikonskim gelom se ubacuju iznad ili ispod mišića dojke. Međutim, svaka žena ima jedinstveni okvir i ciljeve, stoga će operacija povećanja grudi biti izvedena drugačije.
Izbor prave vrste implantata dojke za vašu operaciju je važan.

Veličina implantata dojke

Pacijenti koji se odlučuju za proceduru povećanja grudi mogu povećati veličinu i punoću grudnog koša tako što biraju različite veličine dojke. Različiti „sizeri“ će biti korišćeni da pomognu pacijentu da odluči o obimu budućih dojki.

Vrste implantata

  • Silikonski implanti: laki, implantati ispunjeni gelom koji izgledom podsećaju na pravi osećaj grudi. Silikonski implanti mogu pružiti poboljšani ali prirodni izgled, posebno kada se stavljaju pod
  • implantati u obliku kapljice: implantati dojki u obliku koji su u obliku kapljice i pružaju najprirodniji izgled.
  • Punjeni rastvorom implantati: Napunjeni rastvorom morske vode i postavljeni su ispod mišića pectoralis-a da bi se pružila idealna simetrija

Vrste rezova

  • Pazušni rez se pravi na najdubljoj tački pazuha, čineći da se ožiljci lako prikrivaju.
  • Areolarni rez se pravi na spoju između donjeg dela areole i duž normalne kože dojke.
  • inframamarni (ispod grudi): Rez se pravi pravo ispod grudi duž brade

Vrste anestezije za uvećanje grudi

Povećanje grudi može se obaviti pod opštom anestezijom ili intravenskim sedativom u zavisnosti od pacijenta. Naši hirurzi mogu pomoći pacijentima da odluče o pravom tipu anestezije na osnovu njihove istorije i anamneze.

Postupci kombinovani sa uvećanjem grudi

Mnogim pacijentima je potrebno više nego samo povećanje grudi kako bi se postigli njihovi kozmetički ciljevi. Često, žene koje žele da povećaju veličinu dojke, takođe imaju opuštene grudi, te stoga mogu kombinovati povećanje grudi sa grudnim podizanjem. Kada se zajedno izvode, povećanje grudi i podizanje dojke mogu ispraviti dojke koji nemaju čvrstinu (često kao rezultat starenja i porođaja). Ovaj zahvat rešava probleme zdravlja ali i lepote.

Na jugozapadu, u plastičnoj hirurgiji, hirurzi koriste najnovije tehnike povećanja grudi i personalizuju svaku operaciju pacijentu. Koriste najsavremeniju tehnologiju, kao što su 3D slike, kako bi se napravio snimak budućeg rezultata povećanja grudi. Doktori pružaju tačne slike sa digitalnim sastavom onoga što pacijent može očekivati u pogledu oblika, volumena i okruglosti njihovih grudi nakon operacije.

U Srbiji, pacijent može izabrati veličinu i oblik grudi pre same operacije, ali će konačne rezltate videte tek nakon intervencije, odnosno oporavka od cele procedure. Sam oblik grudi dostiže svoj željeni i potpuni izgled i efekat, nekoliko meseci do godinu dana od izvršene operacije.