Kuhinja po meri

Zašto je bitno imati kuhinju po meri?

Stambeni prostor je jedinstven, kuhinja je bitan segment u svakom životnom prostoru. Zato je bitno da se ona odlično uklopi u vaš prostor i bude po vašoj meri. Kada se kaže po meri ne misli se samo na tačne dimenzije već i na ukus oko odabira koji nije isti kod svakog. Dizajneri su se danas jako potrudili da zadovolje svačiji ukus, a da uz to te kuhinje budu lepe na izgled i funkcionalne.

Prilikom uređenja nekog prostora se vodi računa o svim detaljima, od boje zidova, zavesa, nijansi pločica ili parketa pa sve do osvetljenja. Često se prilokom uređenja kuhinje koja ima prozore ugrađuje dekorativna PVC stolarija koja može biti jako praktična ali i dekorativna. Posebno je značajno i to što se PVC stolarija izrađuje i po meri što je idealno za kuhinju i druge prostorije koje se uređuju po želji.

Spoj lepog i korisnog za kuhinju po meri svakog. U kuhinji se tokom dana provodi dosta vremena, i to danas postaje i mesto za relaksaciju zato treba dodatno obratiti pažnju na njen finalni izgled. Lep prostor je uvek dobar podsticaj za sve, pa i za pripremanje hrane. Stara i ne funkcionalna kuhinja može postati moderna, specifična i funkcionalna sa više prostora, i tako vašem prostoru dati novi izgled, koji će dodatno otvoriti vaš životni prostor. Budite otvoreni za ono što želite, i dozvolite da kuhinja bude po meri.

Koji materijali za izradu kuhinja po meri su danas u modi?

Od velike je važnosti odabir materijala prilikom opremanja enterijera, bezobzira na to da li je reč o podovima, zidovima ili nameštaju materijali su ti koji na kraju definišu izgled ali i funkcionalnost prostora.

Svake godine na tržište dolazi mnoštvo dekoracija, koji se razlikuju po boji, materijalu, teksturi. Trendovi se stalno menjaju, pa izbor najviše zavisi od ukusa kupca. Ono što čin razliku jeste funkcionalnost. Kada se govori o trendovima u proizvodnja kuhinja po meri, postoji ogromna ponuda ali ono što se izdvaja jesu materijali. U poslednje vreme izdvaja antibakterijski materijal koja se koristi u izradi kuhinja. Ovaj materijal u sebi ima mikroelemente srebra, koji nije pogodan za život bakterija. Ukoliko je kuhinjska površina prikrivena ovim materijalom, ona će biti izolovana od bakterija.

Keramičke površine su takođe dobre za održavanje, jer su otporne na visoke tepmerature, upotrebu hemikalija i ne mogu da se izgrebu, tako je uz estetske svrhu zadovoljstvo i u funkcionalnom. Mat površine su otporne na grebanje i otiske prstiju, takav materijal ima duži vek trajanja. Proizvodnja nameštaja danas ide u smeru proizvodnje mat materijala, tako da se doskorašnji sjaj materijala gubi polako iz mode. Tamne podloge su bile najosteljivije na dodir i jako teške za održavanje, danas to više nije tako uz primenu savremenih i modernih materijala.

Najbitnije od svega jeste da materijali za izradu kuhinja budu funkcionalni i dugotrajni. Ručke su sve manje popularniji u izradi kuhinja, pa se one izbegavaju. Izvlačne utičnice su odlično funkcionalno rešenje jer su tako radne površine potpuno čiste. Ako odbarete svetle boje, vaša kuhinja će biti mladalačka. Sa odbirom tamnije drveta odisaće rustikom. Na vama je je da odradite koji stil vam je bliži za kuhinju po meri.

Dekorišite dodatno vaš prostor u kuhinji nekim sitnicama. Kuhinje koje su izrađene po vašoj meri pretvaraju se u oazu mira i uživanja za celu porodicu. Zato budite hrabri i izaberite moderne materijale, kombinujte različite boje i dekoracije. Mirs domaće hrane u modernoj kuhinji je odličan dodatak.