Sun Island Resort za nezaboravno iskustvo Maldiva

Malo mesta na svetu je večita inspiracija za egzotični odmor na ostrvu poput Maldiva. Često označena kao destinacija za medeni mesec vredna svakog troška, Maldivi su takođe pogodni i za porodice, za one koji traže avanturu i za putovanja u grupi. Maldivi su tu da pruže luksuzni smeštaj gde je sve uređeno po najvišim standardima, kao i jedinstvene aktivnosti karakteristične za ovaj kraj sveta. Da bi se stiglo do ove destinacije potrebno je malo više truda zbog letova sa presedanjem, ali netaknute plaže, savršeni pejzaži i luksuzna odmarališta, vredni su ovakvog putničkog izazova. 

Jedno od maldivskih odmarališta napravljeno sa vizijom da ispuni sve želje putnika je Sun Island Resort & Spa Maldives. Hajde da pogledamo po čemu je on tako poseban i zašto ga putnici tako dobro ocenjuju.

Gde se nalazi?

Sun Island Resort (Villa Park) 4* se nalazi na ostrvu Nalaguraidhoo na atolu Južni Ari. Kao i mnogi drugi hoteli na Maldivima, celo ostrvo je posvećeno ovom odmaralištu. Ostrvo je udaljeno oko 109 kilometara od glavnog grada Male, pa se do njega stiže letom hidroavionom i plus kratkom vožnjom brzim čamcem. Ovo može delovati dosta komplikovano, naročito nakon putovanja sa presedanjem, ali putnici su oduševljeni jer će odmah u startu doživeti nova iskustva posmatranja maldivskih ostrva sa visine. Već prve fotografije Maldiva koje napravite biće magične, a to je tek početak!

Sun Island se nalazi odmah pored koralnih grebena i ekološki zaštićenog prostora, pa je jako interesantan za sve one koji bi želeli da letovanje iskoriste da isprobaju nešto novo i karakteristično za ove krajeve, kao što je podvodni svet Maldiva. Sama vožnja čamcem do ostrva je uzbudljiva i predstavlja već na početku jedno krstarenje u kome ćete uživati.

Kako zamišljate luksuzni odmor

Po dolasku na ostrvo u glavnom baru će vam biti predstavljen program aktivnosti i biće vam dodoeljen vaš lični batler za boravak na ostrvu. Uz piće dobrodošlice biće vam objašnjeno šta sve možete da očekujete kako bi vam boravak ovde što više prijao. Ukoliko vam je smeštaj dalje (ukoliko ste sami izabrali nešto povučeniji bungalov), kolica za golf će vas odvesti do sobe.

Sobe za odmor i uživanje

Znate onaj osećaj kad posle meseci napornog rada želimo samo da odemo negde i da zaboravimo na sve? Ovde je to ne samo moguće, nego, može se reći, druge opcije i nema. Maldivi su pravo mesto da se u idealnom ambijentu u potpunosti resetujete i odmorite.

Sa preko 420 soba, Sun Island je jedno od većih letovališta na Maldivima. To ga čini idealnim rizortom na Maldivima – možete da se izolujete ukoliko želite, a možete i da uživate u mnogobrojnim aktivnostima.

Ostrvo ima vile u bašti, vile na plaži i vile iznad vode. Garden vile su smeštene u centru ostrva, udaljene od plaže. One su okružene dubokim zelenilom i idealne su ako vam je potrebna antisres terapija. Vile na plaži pružaju pogled na more (idealno za one kojima nedostaje vitamin „sea“). One su takođe idealne za pravi bosonogi dožljivaj ostrva. Vile na plaži je smeštene su na manje od 15 koraka do vode, i pružaju osećaj privatnosti kao da imate ostrvo samo za sebe. 

Vile iznad vode, specijalitet Maldiva, kao što ime kaže, postavljene su na stubovima iznad vode. Njima možete da se spuštate direktno u tirkizno savršenstvo. Vile iznad vode su najskuplja opcija za smeštaj na ostrvu, imaju više prostora u spavaćoj sobi i kupatilu, ali ono što zaista čini razliku je more. Imate momentalni pristup vodi (preko stepenica), ili ako ne želite da pokvasite noge, možete gledati bogati morski svet sa terase. Kako se nalazite dalje od obale, tako ćete moći da vidite ražu, nekoliko vrsta ajkula, kornjače i mnoge druge ribe.

Vile na vodi su zanimljive i noću – donja strana vile ima reflektore koji osvetljavaju vodu noću, i imaćete utisak kao da imate svoj lični akvarijum pod nogama, sa neograničenim izborom riba.

Hrana

Ako ste na all inclusive ili punom pansionu, doručak, ručak i večera se poslužuju u istom restoranu tokom celog boravka. Hrana je na bazi švedskog stola i imaćete dobar izbora jela iz raznih internacionalnih kuhinja. Hrana se svakog dana dovoljno razlikuje od prethodnog i vrhunskog je kvaliteta. Nekoliko restorana tu je da se pobrine za vaše zahteve i iskoristite priliku da se počastite neverovatnim lokalnim specijalitetima, kao i najboljim jelima svetske kuhinje.

Piće

All inclusive paket obuhvata prilično dobar izbor pića. Maldivi su muslimanska zemlja i na mešovitim ostrvima gde žive meštani, alkohol se ne konzumira. Međutim to nije slučaj u rizortima i ovde ćete moći da popijete svoj omiljeni koktel na plaži bez ikakvog ustručavanja.

Sun Island je rizort za sve. Ovde ćete pronaći ljude iz različitih sredina, zemalja i kultura na ostrvu. Ima mladih, starih, mešovitih i istopolnih parova i porodica sa bebama, mališanima i tinejdžerima. 

Gnjurenje i ronjenje

Ronjenje oko ostrva je pravi spektakl koga ne treba propustiti. Morski život je veličanstven i trebalo bi da isplanirate da ga na neki način upoznate. 

Odmaralište organizuje dva puta dnevno izlete do grebena – koji je veliki opsežni koralni greben udaljen oko 10 minuta vožnje brodom od ostrva. Ovde ima prelepih korala i riba. Izleti su besplatni za sve goste i možete ići onoliko puta koliko želite. Za one koji su došli baš da odmaraju, dobra vest je da i občnim gnjurenjem sa disaljkom možete toliko toga da vidite.

Ekskurzije

Dostupan je veliki broj izleta – do obližnjih ostrva, do Malea, za pecanja i ronjenja. Možda je jedna od najboljih opcija krstarenje sa zalaskom sunca (koje je deo all inclusive paketa), gde možete videti prelep zalazak sunca i grupu delfina kako se igraju pored brodića.

Aktivnosti i zabava

Budući da je jedno od većih ostrva, Sun Island ima mnogo aktivnosti koje su vam dostupne ako vam dosade more i riba: jedrenje na dasci, vožnja kajakom, golf, jet ski, joga… Da li ste čuli za nekog da su im dosadili Maldivi? 

Usluga

Usluga na ostrvu je veoma dobra. Svi su veoma ljubazni i usluga je koncipirana tako da bude brza i efikasna. Posluga u sobi je takođe veoma prijatna i nenametljiva. 

Najbolje stvari o Sun Island Resort & Spa za kraj

Lokacija: rizort je udaljen od aerodroma Male, što znači da bi i transfer do ostrva mogao biti uzbudljiv i dodati još jednu vrednost.

All inclusive paket: All inclusive paket u Sun Island hotelu ima veoma dobar odnos cene i kvaliteta. Uključuje sva jela na bazi švedskog stola, izbor grickalica u bilo koje vreme, izbor pića iz mini bara. Kućna vina koja su uključena u paket su takođe veoma pitka. Isto važi i za druga žestoka pića i koktele. Svi meniji imaju sve uključene stavke jasno označene. Paket takođe uključuje nekoliko drugih „bonus“ artikala kao što su pola boce šampanjca po boravku, krstarenje zalaskom sunca i besplatne uvodne lekcije za golf i jedrenje na dasci.

Sun Island je pravi izbor za potpunu izolaciju. Čak i u vrhuncu sezone (što je između decembra i aprila), osećaćete se kao da ste u svom delu raja zahvaljujući brojnim intimnim mestima na ostrvu. Ovde uvek možete da se opustite u šetnjama duž peščanih obala, spavate u ušuškanim vilama sa pogledom na more i razmazite se sopstvenim batlerima i privatnim kuvarima. Maldivi vas čekaju da ih doživite i istražite!