Ovo je 5 najlepših plaža na svetu

Plaža je jedna od prvih asocijacija na leto, odmor, uživanje i slobodno vreme. Čak, leto ni ne možemo da zamislimo bez da smo otišli na more i opustili se na plaži uz šum mora. Ne sumnjamo u to da popularne letnje destinacije imaju lepe plaže, ali mi smo za vas danas pripremili nešto mnogo uzbudljivije i originalnije!

Meksiko, Maldivi, Havaji, neka su od mesta koja se mogu pohvaliti najlepšim plažama na svetu! Ukoliko obožavate more, plaže i sunce, a uz to planirate i letovanje, ova mesta su savršene destinacije za vas na kojima će vaš odmor biti jedan od najlepših koje ste ikada imali. Pripremite pasoše, kupaće kostime i dobro rasploženje i pravac na putovanje!

Ovo su najlepše plaže na svetu:

Skrivena plaža

Za početak putujemo u Meksiko. Skrivena plaža je zapravo takozvana plaža ljubavi na Marijeta ostrvima u Meksiku koja nema nimalo romantičnu prošlost kao što bi se zaključilo na osnovu imena. Ova plaža je nastala u periodu kada su meksičke vlasti testirale bombe i na taj način napravile ogromnu rupu unutar stene. Ipak, zahvaljujući ovoj priči, danas je skrivena plaža jedna od najzanimljivijih turističkih destinacija u Meksiku.

Zelena plaža

Ne, ova plaža nije pokrivena mahovinom već je to zapravo boja peska na Papakolea plaži na Havajima. Pitate se otkud to da je pesak zelene boje? Odgovor treba potražiti u prirodi. Obližnji vulkan proizvodi taj zeleni mineral olivine koji potom dopire do Papakolee i boji pesak u tu boju. Inače, ovo je jedna od četiri zelene plaže na svetu!

Sjajna plaža

Maldivi takođe imaju prelepe plaže, a za to ste verujemo već čuli. Sjajna (zvezdana) plaža je jedna od njih. Da biste mogli da zamislite taj doživljaj, zamislite zvezdano nebo i beskrajan okean ispred vas. Da, tako je moćna!. Inače, plaža zaista sija i to zbog mnoštva fitoplanktona koji sijaju kada su uznemireni, a to daje poseban i nezaboravan izgled ove plaže na Maldivima. Vredi posetiti!

Pustinjska plaža

Verovali ili ne, pustinje nisu smeštene samo na suvim mestima i područjima sa visokim temperaturama bez kiše. Ako je ovo bilo i vaše ubeđenje, onda sigurno niste čuli za nacionalni park Lensois Maranjenses u Brazilu. Ovo mesto je posebno zato što svake godine izuzetno obilne kiše poplave celi nacionalni park što utiče na stvaranje predivnih laguna sa belim peskom. Ukoliko ste zainteresovani da posetite ovu neverovatnu plažu, najbolje vreme za obilazak je period od maja do septembra. Tada se u vodi mogu videti i ribe, što će dodatno ovaj doživljaj da učini boljim i nezaboravnijim!
Koju plažu biste vi prvu bez razmišljanja posetili? Koja vam izgleda kao najzanimljivija?

Plaža vrele vode

Dalje putujemo na Novi Zeland gde se nalazi čuvena plaža vrele vode koja će na najsavršeniji način zameniti đakuzije i bazene sa toplom vodom! Topla kupka + podvodna vrela — ovo vas čeka kada dođete na novozelandsko poluostrvo Koromandel. Savršen osećaj! Zanimljivo je da je voda na nekim mestima ugrejana i do 60 stepeni Celzijusa! Što se nas tiče, pravo mesto za ljubitelje noćnog kupanja.