Koji čajevi pomažu kad se javi ešerihija koli?

U potpunosti se izlečiti od ešerihije koli nekada je zaista teško. Ovo je infekcija koja ima tendenciju navraćanja  vrlo lako može da izmori onog ko se, nažalost, sa njom susreo. Pacijenti uglavnom primaju određenu vrstu terapije, koju prate antibiotici i drugi medikamenti, koji zavise od slučaja do slučaja i od ozbiljnosti infekcije.

Simptome koji se javljaju, odnosno simptomi koji prate ešerihiju koli možete ublažiti i nekim prirodnim lekovima. To znači da je najbolja kombinacija za pobeđivanje ešerihije koli: strogo pridržavanje uputstva lekara, korišćenje adekvatnih lekova, njihova redovna i pravilna upotreba, ali i alternativni lekovi u vidu samo prirodnih sastojaka. Naravno da bi pre upotrebe bilo kojih lekova trebalo da upitete vašeg lekara da li je to preporučljivo kada ste vi u pitanju. Najbolje bi bilo da krenete od konzumacije čajeva.

Čaj od brusnice – ukusno i lekovito

Lečenje čajem od brusnice predstavljaće vam pravo zadovoljstvo. Naime, ovaj čaj je jako ukusan i vrlo lepo miriše, tako da nećete imati potrebu da u njega dodajete  zaslađivača, što se inače i ne preporučuje. Brusnica je vrlo lekovita biljka i utiče na rešavanje mnogih zdravstvenih problema, ali je takođe i veoma delotvorna kada je u pitanju ešerihija koli. Naime, kada se jave problemi urirarnih infekcija, onda je najbolje što možete da uradite za svoj organizam jeste da počnete da pijete čaj od brusnice. Ona će ublažiti simptome ešerihije koli, ali ono što je najvažnije – pomoći će da iz ogranizma izbacite loše bakterije.

Čaj od peršuna – kao najefikasniji lek

Peruš se sve više koristi kao namirnica koja vrlo efikasno pobeđuje ešerihiju. Ovaj čaj možda nije tako ukusan, kao prethodni čaj od brusnice, ali je možda čak za nijansu delotvorniji. Dok čaj od brusnice ublažava simptome, čaj od peršuna pomaže da se rešite ešerihije. Potrebni vitamini koje morate da unosite kada imate ešerihiju koli su vitamin C, A i B, a sve te vitamine sadrži peršun. Takođe se preporučuje da ukoliko niste ljubitelj čajeva, probate kombinaciju, za koju mnogi korisnici kažu da im je pomogla da se reše ešerihije koli. Naime, u pitanju je kombinacija peršuna, limuna i meda. Ovo uzimajte pre obroka, ali samo dva puta dnevno.

Dobro poznat uvin čaj

Uvin čaj je veoma dobar kada su urinarni problemi u pitanju. I za uvin čaj ste verovatno mnogo puta do sada čuli, ako ne i koristili. On se preporučuje i kada dođe do pojave ešerihije koli, baš zbog dejstva koje ima. Naime, baš kao i čaj od brusnice uvin čaj na vrlo efikasan način uništava bakterije u vašem organizmu. Što manje bakterija, to je veća šansa da se izlečite od ešerihije koli, ali i da sve tegobe nestanu. Čaj možete da konzumirate i više puta dnevno, maksimalno tri puta. Dobro bi bilo da ne dodajte zaslađivače.

Čaj od kukuruzne svile

Jednako će dobro biti i ukoliko za lečenje simptoma ešerihije koristie čaj od kukuruzne svile. To će vam značiti pre svega za probleme sa urinarnim traktom. Međutim, smatra se da čaj od kukuruzne svile veoma doprinosi i kada su u pitanju problemi sa bubrezima. Osušenu kukuruznu svilu verovatno možete naći u svim bio šopovima. Potrebno da je kao i bilo koji drugi čaj prelijete vrelom vodom. Čaj od kukuruzne svile treba piti tek kad se dobro ohladi.