belgrade nightlife

4 stvari koje čine beogradski noćni život najboljim

Ne preuveličava se kada se kaže da je u Beogradu najbolji provod na Balkanu. Komšije iz regiona, kao i stranci iz udaljenijih zemalja ne zaobilaze da posete Beograd. Jednom kada dođu – to je to. Vraćaju se iznova, i iznova.

Da se ne bi reklo da je Belgrade nightlife the best tek tako, razmotrite ovih 5 stvari i shvatićete zašto je to istina.

Za svakoga po nešto  

Bilo da su u pitanju Srbi iz unutrašnjosti, Beograđani ili stranci, svi mogu da pronađu u srpskoj prestonici svoje omiljeno mesto. Ukoliko volite sevdalinke, karirane stoljnjake i tamburaše – tu su mnogobrojne kafane.

Ako ste pak ljubitelj jazza, popa, tehno muzike ili rocka – ne brinite. Sve to se nalazi u bogatoj ponudi Belgrade nightlife. Takođe, ako volite stranu muziku da slušate, koja vas čini da se osećate kao kod kuće, i za to ima rešenja. I to jer možete da je slušate u raznim klubovima širom Beograda.  

Super provod ne zavisi od para

U Beograd se turisti vraćaju pre svega zbog pozitivne energije Srba i njihove srdačnosti i gostoprimstva. Toga nema gotovo nigde u svetu i oni to znaju da prepoznaju. Na sve to, za provod u gradu do zore im je potrebno manje para nego što bi potrošili u svojoj zemlji. Apsurdno je to što se Srbi ne bi složili sa tim da je život jeftin u Srbiji, ali zbog većih plata jeste stranacima.

Za par hiljada dinara po osobi mogu da započnu provod u nekom od boljih restorana i pojedu nešto. Zatim, da čak promene par kafana ili klubova, i da se ludo zabavljaju do jutra. Da ne pominjemo tek da je i cena taxija njima prihvatljiva. Zbog toga ne moraju da brinu kako će da dođu do smeštaja nakon izlaska u grad.

Najbolji provod – 7 dana u nedelji

Ono što izdvaja Belgrade nightlife je to što uvek ima nekih dešavanja, svirki, koncerata. Stalno se nešto dešava. Grad nikada ne spava. Koji god dan da je u nedelji možete naći idealno mesto da izađete i lepo se provedete.

To nije slučajnost, s obzirom da je od 1967. godine, otvaranjem prve diskoteke u Beogradu, započela tradicija odličnog noćnog života u Beogradu. To turisti znaju i zato vole da posete srpsku prestonicu. Da zagarantuju sebi uživanje 24/7.

Srpski mentalitet

Strani turisti se rado vraćaju u Beograd, baš zbog toga što se tu osećaju slobodni. Srbi koji znaju da se vesele, da se opuste i uživaju u dobrom provodu, piću i hrani, dobro utiču na strance. Omogućuju im da se osećaju i oni u Beogradu kao kod svoje kuće, samo što mogu da budu još opušteniji i veseliji. Bez da će ih neko popreko gledati i osuđivati.

Kada se sve ove 4 stavke sagledaju, dobijate 4 izuzetno jaka razloga da svako ko nije posetio Beograd i uživao u Belgrade nightlife to i poželi. A onaj ko je bio, poželi da se što pre vrati i evocira uspomene.

Kao i da istraži dalje, proživi nezaboravne trenutke i stvori nove uspomene za pamćenje. Zato je srpska prestonica jedan od retkih gradova u kom nikome ne može da bude dosadno i monotono.